Spirit Dance in Haarlem | De dansvloer voor de bewuste danser (op blote voeten)

Blote voeten dans in Haarlem

Workshop Movement Medicine
Jasper Drent


Movement Medicine is een op het lichaam gerichte bewegingsmeditatie die de verbinding met jezelf, met jouw creatieve vonk en met jouw ziel verdiept.
Door het beoefenen van Movement Medicine ervaar je weer de wijsheid die voortkomt door te leven vanuit je hart; de vreugde van het weten wie je bent; en de voldoening die ontstaat door jouw unieke gift met de wereld te delen.


Movement Medicine is voor iedereen die wakker wil worden, die zijn of haar creatieve potentie wil ontdekken. Het is voor iedereen die bewuste dans wil integreren op het pad van vrijheid, mindfulness, aandacht en vervulling.


Movement Medicine is sjamanistisch medicijn voor onze tijd. Het geeft ons de directe, belichaamde ervaring van de dans van het leven in onszelf en rondom ons. Wij mensen staan op dit moment voor grote uitdagingen, waarschijnlijk de grootste uit onze geschiedenis. Uitdagingen die voortkomen uit afgescheidenheid; Afgescheidenheid tussen lichaam/materie en spirit; tussen individuen en naties, tussen de mensen-wereld en de natuur-wereld (waar we zo kwetsbaar afhankelijk van zijn).
Movement Medicine is een antwoord op deze uitdagingen. Het verbindt ons weer, en vergroot onze capaciteit voor empathie, compassie en actie.

Sinds de prehistorie hebben dans, zang en ritueel een belangrijke rol gespeeld in onze mensen-community. Movement Medicine is een hedendaags expressie van deze culturele erfenis. Het brengt oude en moderne wijsheid samen, en ondersteunt je om de transformatieve kracht van je eigen potentieel te ervaren.


De workshop is voor iedereen die dit wil ervaren. Je hoeft geen geoefende danser te zijn en er zijn geen danspasjes. Het enige wat je hoeft te doen is je openstellen voor de vrijheid van beweging en expressie.
Jasper Drent is vanaf 2003 intensief bezig met dans als vorm van spirituele beoefening. Hij heeft een Apprenticeship en Teacher Training bij Ya’Acov en Susannah Darling Khan gevolgd aan de School of Movement Medicine waarin extatische dans, moderne wetenschap en sjamanisme samenkomen. Jasper is een erkend Movement Medicine Teacher.

"Ultimately, deep in the rhythm we have the opportunity to realise we’re all human beings, brought together by a collective love of dancing, and if we’re present to the moment, that’s all that really matters."

– Christian de Sousa -