Spirit Dance in Haarlem | De dansvloer voor de bewuste danser (op blote voeten)

Blote voeten dans in Haarlem

5 RITMES spirit DANCE

5Ritmes-dansworkshops door Tineke de Wit

DANSMEDITATIE EN WORK OUT IN ÉÉN!


AANBOD ZOMER en NAJAAR 2024

- De hele zomer 2024 door: DANCE YOUR PRAYERS: Open Inloop-lessen 5Ritmes op de donderdagavond, Klik https://sway.cloud.microsoft/nLFimpRspl7kFLsW voor meer info.

- In het najaar starten weer 5Ritmes-series van 6x, op dinsdagavond en vrijdagochtend:

  • Dinsdagavond 20.00 - 21.15 uur: SERIE 1: 10, 17, 24 september, 8, 15, 22 oktober 2024 / SERIE 2: 5, 12, 19, 26 november, 3, 10 december 2024
  • Vrijdagochtend 10.00 - 11.15 uur: SERIE 1: 13, 20, 27 september, 11, 18, 25 oktober 2024 / SERIE 2: 8, 15, 22, 29 november, 6, 13 december 2024

Zie voor nadere informatie: https://sway.cloud.microsoft/hCwufcsBM1Q3ibvB


- 5Ritmes-Dance-Ceremonies op zaterdagmiddag, 1x in 2024 en 3x in 2025. Klik hier voor meer info.

- 5Ritmes-Jaargroep 2025 Verdiepingslessen op de zaterdag, Klik hier voor meer info.ONGOING ONLINE AANBOD

Online-lessen: wekelijks via Teams, elke dinsdagochtend van 8.30 - 8.55 uur. Stuur Tineke een mailtje (tinekedewit2013@ziggo.nl), dan ontvang je de link om mee te kunnen doen. Deelname is kosteloos.


BETALINGS- en ANNULERINGSVOORWAARDEN

Zie: https://sway.cloud.microsoft/7oU6Rp0RzDBH1GXc

voor informatie over de betalings- en annuleringsvoorwaarden.


WAT

De 5Ritmes is een wereldwijd beoefende dansmediatie waarbij je - na een dansante warming up - op 5 manieren je eigen danst danst: vloeiend, staccato, chaotisch, lyrisch en stil. De docente begeleidt je hierin en draait daarbij ondersteunende muziek. Grondlegster is Gabrielle Roth, die deze meditatie in vanaf de jaren '80 in Amerika ontwikkeld heeft.


VLOEIEND, STACCATO, CHAOS, LYRISH, STILTE

Het Vloeiend dansen reikt je zacht worden aan, vloeibaar worden, het meegaan in, het je voegen in, het vertrouwen op. In de pulserende beat van Staccato verken je je levenskracht, vreugd, power, energie. Stevige percussie en house brengen je in Chaos, in overgave, waardoor je oordeel en plicht verzacht. Dan ontstaat er ruimte voor plezier, speelsheid, fantasie, het Lyrische ritme. Daarna beland je in je levendige, vibrerende, energetische Stilte-dans, een droom, een gebed.


DOORWERKING

Dit ogenschijnlijk simpele concept van 5 manieren van dansen werkt diep in je door. Het brengt in verbinding met je lijf, met je emoties, met je ziel, met je geest, met je geschiedenis, oftewel met alles wat jou tot jou maakt en wat een belangrijke rol speelt in je leven. Je kunt dingen doorwerken, emoties, ervaren, en tegelijkertijd ook gewoon heerlijk genieten van de dans en muziek en geluk ervaren. Zoals een danser ooit omschreef: "Het is een douche van binnenuit."


GRONDLEGSTER

Gabrielle Roth heeft diverse boeken over de 5Ritmes geschreven waarin je meer kunt lezen over de ritmes en de werking ervan. Bijvoorbeeld: "Dans je leven" en "Connection". Tineke de Wit (alias DJ Cem) is gecertificeerd 5Rhythms-teacher, opgeleid in 2014 door het officiële opleidingsinstituut van Gabrielle Roth in Amerika.


TINEKE OVER DE 5RITMES


ACHTERGROND TINEKE DE WIT

Dans heeft bij Tineke haar hele leven al centraal gestaan. Als kind heeft ze intensief aan ritmische gymnastiek gedaan met ballen, knotsen, hoepels en lint. Vaak is ze met de groep Quick (van juf Akke Smit uit Leeuwarden) Nederlands kampioen geweest. Toen dat ophield, zo rond haar twintigste, was ze onthand: hoe en waar nu te kunnen dansen? Gelukkig kwam een paar jaar daarna Duende op haar pad, een moderne theaterdansgroep in Friesland van artistiek leidster Grietine Molenbuur. Ze trad op in theaters in heel Nederland en ze bezocht met Duende straatfestivals. Ze vond het geweldig, die creativiteit, het avontuur

Rond haar dertigste hield ook dit op en weer wist ze niet wat te doen met haar dansverlangen. Ze heeft een aantal jaren andere dingen gedaan met dans: ze is dansjournalist geweest en docent Geschiedenis van de Westerse theaterdans. Via bewustzijnstrainingen (Venwoude, Osho) is ze weer gaan dansen en dansmeditaties gaan doen en toen is de 5Ritmes op haar pad gekomen. Het sloeg in als een bom: dit is wat ze wil doen, dit is wat ze mensen wil geven, dit is waar ze mensen in mee wil nemen.


Tineke: "Ik heb in oktober 2014 de opleiding in Amerika bij Gabrielle Roth afgerond en ik ben lid van de 5RTA. Dans en muziek zijn onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. Een droom werd werkelijkheid en ik wil iedereen graag die geweldige ervaring geven van het dansen van de 5Ritmes = het dansen van jezelf = het dansen van je eigen leven. In de workshop staan we even stil bij wat er speelt in je.. Je lijf heeft de wijsheid in zich en vertelt je via dans wat er aan de hand is, De 5Ritmes is een meditatie en work out in 1. Heerlijk!"


Tineke is naast docent 5Ritmes en dj ook programma-coördinator van het sociaal domein-lectoraat Empowerment & Professionalisering bij Hogeschool Inholland in Haarlem en Alkmaar."The fastest way to still the mind is to move the body"

-Gabrielle Roth-