Spirit Dance in Haarlem | De dansvloer voor de bewuste danser (op blote voeten)

Blote voeten dans in Haarlem

Workshop Libido "Love of Life"
Monika Körschner


Libido "Love of Life" is een onderdeel van Open Floor.

De workshop wordt gegeven door Monika Körschner en richt zich op een belichaamde verkenning van seksualiteit, intimiteit en levenskracht. Dansen en werken met de beweging van seksuele energie binnen de bredere definitie van ‘Libido’ als levenskracht, geboorteplaats van creativiteit, vitaliteit en aanwezigheid.

Onze seksuele levensenergie - ons Libido - is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie en beweging van ons lichaam. Het ene moment gecompliceerd, het andere moment extatisch, afwezig of belast met verwachtingen vanuit vroegere ervaringen.


Vanaf het moment dat onze eerste cellen worden gevormd, die ons leven schenken, tot aan de diepe overgave van onze laatste uitademing, een leven is doordrenkt met libido. Dansen kan deze krachtige energie opwekken op een manier die opwindend, vreugdevol, overweldigend, angstaanjagend, mysterieus is en/of alles daartussen in. We kunnen op verschillende manieren toegang krijgen tot deze vitale energie van eros - in momenten van diep spel of stille meditatie, een tedere aanraking, een provocerend kunstwerk, een sexy lied, een volwassen blik, de rustgevende stem van een dichter, de heilige woorden van een mysticus. Wanneer deze energie op authentieke wijze wordt erkend, ondersteund en uitgedrukt, is het potentieel voor heling, transformatie en bevrijding immens en krachtig. We eren het hele zelf.


In een aandachtige, veilige, seksueel positieve omgeving gaan we dit complexe, creatieve en verdiepende onderzoek aan met compassie en nieuwsgierigheid.
HIERIN WORDEN WE GEDRAGEN DOOR:
* de fysieke taal van onze seksuele levensenergie gegrond in de universele bewegingshulpbronnen van Open Floor,
* de transformerende werking van de dynamische dansmeditatie als middel voor bewustzijn,
* de wijsheid van de fysieke, emotionele, mentale en spirituele terreinen van libido, intimiteit en levensenergie,
* de diverse vormen van contact zoals thuis komen in jezelf, contact met een ander, de realisatie deel uit te maken van een sociaal veld en het grotere geheel,

We beginnen te onderzoeken hoe en wie we zijn. Of onze conditionering, gender, cultuur, sociale gebruiken, dromen, herinneringen, families, juist een hulp of een belemmering zijn om te kunnen bewegen met onze natuurlijke seksuele levenskracht en om ons waarachtig te verbinden met anderen en het leven.
Omdat seksualiteit zo vaak ondergronds aanwezig is, genegeerd wordt of onbewust uitgeleefd kan het bewust onderzoeken van dit thema intens, bevrijdend, intiem en krachtig zijn. De vreugde en de schoonheid die deze reis kan bieden maakt het de moeite waard om de uitdaging en het risico aan te gaan


VOOR WIE?
'Libido' is geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. We streven ernaar een omgeving met elkaar te co-creëren waar iedereen zich welkom voelt, nieuwsgierig kan zijn, de mogelijkheid voelt te groeien en waar persoonlijke ervaringen die een ieder meebrengt worden gerespecteerd.
Voor deelname is het fijn dat je enige ervaring hebt met dansvormen zoals OpenFloor, 5Ritmes, Movement Medicine, Biodanza, o.i.d.
Tijdens deze workshop is er geen expliciete seksuele inhoud. Ook gaat het niet om je seksualiteit op de dansvloer uit te leven.


De workshop kan niet het hele pallet van Open Floor Libido behandelen maar is een kennismaking met deze verrijkende dansvorm. Monika verzorgd mooie workshops en weekenden om Open Floor Libido verder te ontdekken.

Meer weten over Open Floor en Monika, klik hier

Een impressie van Open Floor Libido: https://vimeo.com/155134566