Spirit Dance in Haarlem | De dansvloer voor de bewuste danser (op blote voeten)

Blote voeten dans in Haarlem

Workshop Dans Meditatie
"Zijn in Beweging"
Digna Schenk

Zijn in beweging is een pad van levenskunst. Dit pad herinnert jou aan wie je van nature bent. Wie jij van nature bent gaat compleet voorbij aan wie je denkt te zijn geworden naar aanleiding van je geschiedenis. Wie jij van nature bent is in wezen niet in woorden te vatten. Wanneer jij je met je natuurlijke aard verbindt blijken er vele kwaliteiten wakker te worden in jou. Kwaliteiten als liefde, compassie, speelsheid, helderheid, kracht en vrijheid kunnen zich gaan tonen. Het is helend om te (her)ontdekken wie je van nature bent. Je levenslust wordt wakker, je zin in het leven krijgt een nieuwe boost. Jou levenslust wil volop tot uitdrukking gebracht worden, door jou! Dans, zing, leef, jouw authentieke vrije aard, dat is de uitnodiging die je krijgt op het pad van Zijn in beweging.

Zijn staat voor de non-duale grond waar alles in rust. Zijn is de roerloze, tijdloze, onbegrensde grond van jouw geest. Zijn zelf is niet te zien omdat het geen kleur heeft, geen grens kent en geen eigenschappen bezit. Zijn is wel te ervaren. Wanneer je rust in de non-duale grond, in Zijn, in de totale openheid van je geest, dan zijn er spontane ervaringen van eenvoud, groot gemak, thuis en liefde voor al wat is. Dit is niet het resultaat van een lange ontwikkelingsweg, Zijn is nu al aanwezig en kan gemakkelijk herkent worden.


In Beweging staat voor ‘doen wat je wilt, vanuit Zijn’. Het startpunt is dus steeds Zijn, jouw open, vrije aard. Vanuit Zijn kom je in beweging. Je danst je vrije, natuurlijke aard. Je vrije aard blijkt van nature onverschrokken, verbindend en compassievol te zijn. Je hart is open, liefde stroomt, je voelt je present en bent gevend naar jezelf en anderen. Pure levensvreugde wordt wakker!


Tijdens de workshop oefenen we om te Zijn waar we Zijn. Daar is de liefde, de schoonheid van Zijn te vinden. Daar zijn we thuis. Daar ervaren we onvoorwaardelijke puurheid van ons wezen aanwezig.


Digna: ik ben in 2014 voor het eerst met Zijnsoriëntatie in aanraking gekomen. Zijnsoriëntatie heeft mij laten zien en ervaren dat ik oneindig veel ruimer ben dan dat ik vanuit mijn geschiedenis geloof. De visie van Zijnsoriëntatie herinnert ons eraan dat we altijd al vrij, open en liefdevol zijn en het geeft ons de mogelijkheid om dit daadwerkelijk te ervaren in het dagelijkse leven.

Zijnsoriëntatie heeft mijn leven verdiept en verrijkt. Ik ben daar oneindig dankbaar voor. Vanuit deze liefde voor Zijnsoriëntatie wil ik deze visie leven en graag doorgeven aan een ieder die ervoor open staat.

Meer weten over Digna en Zijn in Beweging: zijninbeweging.nu