Spirit Dance in Haarlem | De dansvloer voor de bewuste danser (op blote voeten)

Blote voeten dans in Haarlem

Workshop Dancing Your Chakra's
Mirjam van HasseltMirjam over de workshop:
Zoek jij meer inzicht en helderheid? Zet je chakra’s in beweging en verander je leven! Als onze chakra’s in balans zijn dan voelen we ons vitaal, helder en in staat om onze maximale potentie te leven. Is er disbalans in onze chakra’s dan stagneert onze levensenergie. We voelen ons uit balans en niet meer onze ware zelf.

Onze chakra’s zijn energiecentra die verbonden zijn aan ons lichaam. Elk chakra is verbonden met specifieke organen en levensgebieden. Door deze verschillende gebieden met beweging wakker te maken stroomt de levensenergie in je hele lichaam beter en voel je je energieker. In deze workshop bewegen we met de 7 verschillende chakra's. In elke chakra beginnen we met een specifieke beweging om deze chakra aan te spreken, waarna we de energie die ontstaan is door ons hele lijf dansen. Mijn ervaring is dat ik me daardoor wakkerder, blijer en lekkerder in mijn lijf voel.


Wat betekent “ALIVE” of “levend zijn” voor jou?
Voor mij betekent dit: “vol leven en helemaal HIER zijn, vol aanwezig zijn.”

Het betekent voelen, mijn lijf voelen, gevoelens en emoties ervaren,
de fijne, de blije extatische maar ook de oncomfortabele. Het leven omarmen, “echt mezelf zijn,” tot in alle hoeken van mijn ZIJN. Mezelf niet inhouden maar juist helemaal tot expressie komen.


Ken je de momenten dat het leven dof voelt? Dat jouw leven een aaneenschakeling lijkt van “verplichtingen?” Dat er geen tijd en ruimte lijkt te zijn om echt jezelf te zijn? Dan wordt het tijd om jezelf de ruimte te geven om weer “tot leven” te komen.


Aan de hand van de chakra’s vinden we sleutels en poorten naar levensenergie.
Elk chakra bevat een unieke poort en een unieke sleutel. Elk chakra ontsluit een deel van wie jij bent.

Door één voor één deze chakra’s te ontdekken, te bewegen en de energie ervan te ervaren, krijg je inzicht én gereedschap om te leven vanuit jouw essentie.

Alle chakra’s samen vormen een “landkaart” van wie we zijn. Samen vormen ze een verbonden geheel, waarin we de voorwaarden voor een inspirerend en vervullend leven kunnen vinden.


Door voor elk chakra de tijd te nemen ga je dat chakra begrijpen, ervaren en ontdek je waar jouw belangrijkste knelpunten en sleutels liggen.

Deze workshop is een kennismaking met Dancing your Chakra's en geeft je enkele handvatten om het leven in jezelf te vinden, aan te zetten en vol te gaan leven.

Wil je dieper in Dancing your Chakra's en meer weten over Mirjam, klik hier