Spirit Dance in Haarlem | De dansvloer voor de bewuste danser (op blote voeten)

Blote voeten dans in Haarlem

Workshop Biodanza
Jantine Gerbscheid

Hoe beschrijf je met woorden iets wat je vooral moet ervaren? Biodanza is iedere keer anders. Biodanza is dans, maar het is ook meer dan dans. Biodanza is het leven ten volle leven en ervaren. Biodanza inspireert tot het verhogen van je kwaliteit van leven. Biodanza helpt je te groeien als mens en je bewust te zijn van wie je bent.

Biodanza heeft altijd twee gezichten. Zo richten we ons naar buiten. We leven ons uit en geven expressie. We maken plezier, we leggen contact.
Zo ook gaan we met onze aandacht meer naar binnen. Dan is het bijna meditatief. We dansen op rustiger muziek, we ontspannen en we laden op.

De combinatie van naar buiten en naar binnen gaan, kennen we ook als yin en yang. De combinatie houdt ons vitaal. Bewegen en actief zijn is net zo essentieel als ontspannen. Samen zijn het de twee basisrichtingen van energie, van het leven. Biodanza betekent dan ook letterlijk 'dans van het leven'.


Dankzij Biodanza kan je levenslust een enorme impuls krijgen. Dansen brengt je in het NU. De muziek klinkt en je lichaam reageert met beweging. Je laat je raken, je geeft expressie aan je bestaan. Als je danst ben je één met je lichaam. Je gedachten zijn even niet meer belangrijk. Je richt je aandacht op wat zich in je lichaam afspeelt aan je energie en je gevoelens. Dat maakt dat je voelt dat je leeft. Je opent je voor de creatieve stroom van het leven.


Specifiek bij biodanza dans je ieder nummer met een intentie. Elke dans is een soort oefening in de levenskunst. Bijvoorbeeld om je hart te openen, je schouders te ontspannen, verbinding te ervaren, je zintuigen te activeren, iemand in de ogen te kijken, je vuurkracht te voeden, stromend als water te zijn.


Het resultaat is dat je plezier, passie en vitaliteit ervaart. Bij biodanza kun je de dingen van de dag loslaten en jezelf weer helemaal opladen.

Je komt niet alleen in verbinding met jezelf en je levensenergie, maar ook met andere mensen en met het grote geheel.
Jantine geniet in de dans van het plezier, de verbinding, de uitbundigheid, de zachtheid, het mogen zijn wie je bent, het gevoel van 100% levend te zijn met elkaar te mogen ervaren.

Biodanza nodigt het kind in je uit om te spelen en plezier te hebben.

Biodanza tovert een glimlach op je gezicht en doet je stralen.

Biodanza brengt. blosjes op je wangen, doet je hart sneller kloppen en je bloed sneller stromen.

Biodanza laat je genieten van woordenloos contact, een liefdevolle aanraking. Biodanza helpt je je gevoelens te accepteren en ermee te zijn.

Biodanza doet je de magie van muziek ervaren!