Spirit Dance in Haarlem | De dansvloer voor de bewuste danser (op blote voeten)

Blote voeten dans in Haarlem

Hoe beschrijf je met woorden iets wat je vooral moet ervaren? Biodanza is iedere keer anders. Biodanza is dans, maar het is ook meer dan dans. Biodanza is het leven ten volle leven en ervaren. Biodanza inspireert tot het verhogen van je kwaliteit van leven. Biodanza helpt je te groeien als mens en je bewust te zijn van wie je bent.

Biodanza heeft altijd twee gezichten. Zo richten we ons naar buiten. We leven ons uit en geven expressie. We maken plezier, we leggen contact.
Zo ook gaan we met onze aandacht meer naar binnen. Dan is het bijna meditatief. We dansen op rustiger muziek, we ontspannen en we laden op.

De combinatie van naar buiten en naar binnen gaan, kennen we ook als yin en yang. De combinatie houdt ons vitaal. Bewegen en actief zijn is net zo essentieel als ontspannen. Samen zijn het de twee basisrichtingen van energie, van het leven. Biodanza betekent dan ook letterlijk 'dans van het leven'.

Dans en muziek bieden een prachtige gelegenheid om jezelf te ontplooien. In Biodanza kun je jouw vitaliteit ervaren. Ook kun je ontdekken waar jouw hart sneller voor gaat kloppen. Het nodigt je uit expressie te geven aan wie jij bent. En de ander te ontmoeten op een bijzondere manier, zonder woorden, in de dans. Een ontmoeting zonder woorden kan zo veelzeggend zijn. Het kan je raken op zielsniveau.


Over Hannie: Mijn eerste biodanza workshop was in november 2002. Ik werd er direct door gegrepen. De vrijheid die ik daar in mezelf ervoer, was helemaal nieuw voor me. Het was alsof mijn hart eindelijk de ruimte kreeg om te mogen zijn wie ik was. Het was het thuiskomen in mezelf.
In de eerste anderhalf jaar dat ik alleen maar eenmaal per week danste in Den Haag , heb ik wel vier keer willen stoppen met biodanza. Gelukkig heb ik dat niet gedaan en telkens bleek achteraf dat ik was aangelopen tegen een blokkade in mezelf. De bevrijding van deze blokkades heb ik toen ervaren als overwinningen op mezelf, om steeds meer open te gaan. Biodanza is een fantastische methode om lagen van je masker en je harnas kwijt te raken en steeds meer te worden wie je werkelijk bent, steeds meer in puurheid te mogen zijn.
Omdat ik steeds meer happiness ging ervaren, ben ik meer en meer biodanza gaan doen en uiteindelijk heb ik de keus gemaakt om de lerarenopleiding te gaan volgen aan de Rolando Toro school voor Biodanza Midden-Nederland. Deze driejarige opleiding heb ik in juni 2009 afgerond.
Meer weten over Biodanza en Hannie, klik hier