Spirit Dance in Haarlem | De dansvloer voor de bewuste danser (op blote voeten)

Blote voeten dans in Haarlem

Over Ons


Spirit Dance wordt georganiseerd door de bevlogen dans- en muziek-liefhebbers Tineke de Wit - DJ Cem, Ed Galjaard - DJ (Red) Skywalker & Coretta van Wijk - DJ PachaMama.


Wij organiseren verschillende dans-activiteiten en vinden het leuk om zoveel mogelijk dansliefhebbers bij elkaar te brengen. Wij doen ons best om bij al onze dansactiviteiten een sfeer te creëren waarin je je helemaal welkom voelt.


Muziek en dans is spiritualiteit. Je kunt niet dichter bij je bron komen dan door te dansen. De een sluit zijn ogen en beweegt in zichzelf, de ander keert naar buiten en opent zijn armen. Als ziel en lichaam een worden is dat de mooiste vorm van meditatie. Als wij dat zien gebeuren is het voor ons hemel op aarde, daar doen we het voor,

dat is Spirit Dance!Wij stimuleren het dansen op blote voeten. Met onze voeten maken we contact met moeder aarde, heel letterlijk. In onze voeten bevinden zich energiepunten, kleine chakra's die zijn verbonden met het basischakra in ons stuitje.

Op blote voeten dansen houdt je ook figuurlijk geaard: je aandacht daalt af, naar het zachte gras, de ruwe stenen, het warme zand, onze dansvloer.

Je weet waar je staat, want dat voel je.

Nu kun je de energie van de aarde door je voeten je lichaam in laten stromen en daar word je kalm, krachtig en gezond van. Mocht je toch schoenen willen dragen, bijvoorbeeld om medische reden, dan vragen we je om zachte dansschoenen te dragen. Geen schoenen met harde hakken en geen straatschoenen. Dit om de voeten van je mededansers te beschermen en de dansvloer schoon te houden.
Move your feet and stir your heart.
Come Join Us!