Footprint-site Footprint-site

Tineke: "De 5Ritmes® zijn voor mij zo geweldig, omdat het zo diep en wijs is. Het dansen is op zich al heerlijk: je lijf bewegen, opgaan in de muziek, thuiskomen in jezelf. Maar in het ogenschijnlijke simpele van de 5 ritmes schuilt een gigantische wijsheid waar ik – elke keer als ik dans – uit kan putten".

 

"In mijn lessen neem ik je mee in deze fascinerende dansmeditatie, in dit mysterie van het leven, in de magische wereld van beweging, vormen, gebaren: je lijf, je ziel, je geschiedenis, je gewoontes, je blinde vlekken, je emoties, je relatie tot anderen, je verbinding met het universum. Als ik nog maar 1 ding kon doen mijn hele leven lang, dan zou ik alleen nog maar de 5Ritmes willen dansen…"

footprint hand_print_by_jaldabaoth-d4gf0jg

5

Wekelijkse 5Ritmes lessen in Haarlem door Tineke de Wit.

Wanneer:

Twee keer per maand op de donderdagavond, van 20.00 - 22.00 uur. Neem voor de exacte data svp contact op met Tineke: 06 - 45023617.

Locatie:

Speellokaal van Basisschool De Cirkel, Atjehstraat 35A, 2022 BL, Haarlem-Noord.

Prijzen:

Losse les: €16,-, 10-strippenkaart: €145,-, kennismaking: 2x voor €20,-  

Informatie en aanmelden:

Tineke de Wit 06–450 23 617

Email: [email protected]

 

Voor alle informatie over de 5Ritmes in Nederland: devijfritmes.nl

 

Elke laatste zondag van de maand; Sweat Your prayers in Utrecht: devijfritmes.nl

 

De 5Ritmes dansen in Haarlem:

Dinsdagavond met Mati Engwerda: dansdevijfritmes.nl 

Donderdagavond met Tineke de Wit.

Dans heeft bij Tineke haar hele leven al centraal gestaan. Als kind heeft ze intensief aan ritmische gymnastiek gedaan met ballen, knotsen en hoepels. Vaak is ze met de groep Quick (van juf Akke Smit uit Leeuwarden) Nederlands kampioen geweest. Toen dat ophield, zo rond haar twintigste, was ze onthand: hoe en waar nu te kunnen dansen? Gelukkig kwam een paar jaar daarna Duende op haar pad, een moderne theaterdansgroep in Friesland van artistiek leidster Grietine Molenbuur. Ze trad op in theaters in heel Nederland en ze bezocht met Duende straatfestivals. Ze vond het geweldig, die creativiteit, het avontuur. Rond haar dertigste hield ook dit op en weer wist ze niet waar ze met haar dansbehoefte heen kon. Ze heeft een aantal jaren andere dingen gedaan met dans: ze is dansjournalist geweest en docent Geschiedenis van de Westerse theaterdans. Via bewustzijnstrainingen (Venwoude, Osho) is ze weer gaan dansen in dansmeditaties en toen is ze de 5Ritmes tegengekomen. Het sloeg in als een bom: dit is wat ze wil doen, dit is wat ze mensen wil geven, dit is waar ze mensen in mee wil nemen.

Tineke: "Ik heb in oktober 2014 de opleiding in Amerika bij Gabrielle Roth afgerond en ik ben lid van de 5RTA. Dans en muziek zijn onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. Een droom werd werkelijkheid en ik wil iedereen graag die geweldige ervaring geven van het dansen van de 5Ritmes = het dansen van jezelf = het dansen van je eigen leven."

Tineke is naast docent 5Ritmes en dj ook teamleider van de opleiding Social Work bij Inholland in Haarlem en moeder van 2 jongens.

facebook DJ Cem

"The fastest way to still the mind is to move the body"

-Gabrielle Roth-

bg-whatarethe5r 5Rhythms_HorLogo_WhiteBG